Een tuintafel is een must-have voor elke tuin. Maar als je een kleine tuin hebt, kan het lastig zijn om de juiste tafel te vinden. In dit artikel bespreken we wat er allemaal mogelijk is als je een kleine tuin hebt en welke tafels perfect passen bij jouw stijl.

Wat zijn de afmetingen van een tuintafel?

Een tuintafel moet niet alleen goed bij je tuinmeubels en tuindecoratie passen, maar ook bij de afmetingen van je tuin. Als je een kleine tuin hebt, is het belangrijk om een tuintafel te kiezen die qua formaat niet te groot is. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire afmetingen voor tuintafels en wat ze qua oppervlakte kunnen accomoderen.

Welke tuintafel past het beste in mijn tuin?

Klein of groot, rond of vierkant, massief hout of aluminium? Er zijn veel verschillende soorten tuintafels op de markt. Het is daarom soms lastig kiezen welke tuintafel het beste in jouw tuin past. Wij helpen je graag een handje met het uitzoeken van de perfecte tuintafel voor jouw kleine tuin!

Een ronde tafel neemt iets minder plek in dan een vierkante tafel en staat dus ook net even wat ruimtelijker in een kleine tuin. Bovendien zorgt een ronde tafel ervoor dat er meer mensen aan kunnen zitten, omdat iedereen naar elkaar toegezogen wordt. Een nadeel van een ronde tafel is wel dat er vaak minder plek is om spullen neer te zetten, zoals bijvoor

Hoe kan ik een tuintafel kiezen die bij mijn stijl past?

De kleur en het materiaal van je tuintafel zijn twee van de meest importante factoren wanneer je een tafel voor in je tuin uitzoekt. Bepaal daarom eerst welke stijl bij jouw persoonlijkheid en die van je tuin past. Daarnaast is het goed om te overwegen hoe vaak je de tafel wilt gebruiken. Als je de tafel voornamelijk in de zomermaanden gebruikt, dan kan een aluminium tafel een goede keuze zijn. Deze zijn licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen, maar ze zijn ook duurzaam en weerbestendig. Een houten tafel is misschien niet zo makkelijk te verplaatsen, maar geeft wel een warme sfeer aan je tuin.

Tuintafel onderhoud

De tuintafel is het middelpunt van de tuin en daarom moet je goed nadenken over welke tuintafel het beste bij je past. In dit blogartikel geven we je tips voor het kiezen van de juiste tuintafel voor jouw kleine tuin.

Kijk goed naar de afmetingen van je tuin en bepaal waar precies de tuintafel neergezet kan worden. Ga vervolgens na of je genoeg ruimte rondom de tafel wilt hebben om comfortabel te zitten en te eten. Als je twijfelt, is het aan te raden om een ‚Äč‚Äčkleinere tafel te kiezen die gemakkelijk kan worden verplaatst.

Bron: tuinmeubelen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *