Wil jij een mooie beukenhaag aanplanten maar twijfel je welke? Dan kan de rode beukenhaag wel een idee zijn! Deze plant heeft in het voorjaar en in de zomer een dieprode kleur, en in de winter veranderen deze bladeren naar bruin.

Daarnaast zorgt deze plant snel voor veel privacy in de tuin, dit is ideaal voor een erfafscheiding. Daarbij hoef je naar de rode beukenhaag ook niet heel om te kijken omdat deze weinig onderhoud vraagt.

Als je de rode beukenhaag wilt planten, is het belangrijk dat deze op een zonnige plek staat. Daarbij heeft de voorkeur een kalkrijke bodem waar ook genoeg water in de grond zit. Een vochtige en zonnige plek is erg belangrijk voor deze beukenhaag.

Als je de plant wilt gaan poten is het belangrijk om een sleuf te maken, onkruid te verwijderen en genoeg water te plaatsen in de sleuf. Het is belangrijk om de grond in de sleuf los te maken en hier wat compost aan toe te voegen. Dan kun je de plant er in plaatsen en aarde toevoegen. Het is belangrijk om in het eerste groeiseizoen voldoende water te geven.

Het is wel belangrijk om te weten dat je de plant niet moet snoeien op hele warme dagen. Dit vergroot de kans dat de bladeren van de rode beukenhaag gaan verbranden. Voor de beste groei van de beukenhaag is het belangrijk om deze twee keer per jaar te snoeien.

De rode beukenhaag is een van de beste haagplanten die er zijn, dus neem snel een kijkje bij Haagplanten Heijnen en bestel de plant voor in jouw tuin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *